Palestine Dutch weblog -

Hier komt allemaal nieuws en foto´s over de zaken van Palestijnen

Sunday, January 28, 2007

Goudse jongeren naar Palestina

De reis is een initiatief van activiteitencentrum RM. Volgens mede-oprichter Rachid Tighadouini is Palestina een bestemming die nauw aansluit bij de belevingswereld van veel jongeren.

,,Iedereen heeft wel een mening over het gebied en het conflict met Israël. Maar waar is dat op gebaseerd? Ik wil er naartoe om zélf te bekijken hoe de mensen daar leven. We pogen een gemeleerd gezelschap samen te stellen van meisjes en jongens, van allerlei achtergronden.’’Tighadouini heeft inmiddels een subsidieverzoek doen uitgaan naar het Exploreprogramma van het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. ,,Die heeft in totaal een bedrag van 18 miljoen euro beschikbaar gesteld om jongeren bekend te maken met achtergebleven gebieden.

Groepen zijn al op bezoek geweest in Marokko, Turkije en Suriname, maar ik zocht naar iets bijzonders. Er wordt hier veel over het Midden-Oosten gediscussieerd, maar vaak zonder veel kennis van zaken.’’Het wordt zeker geen vakantie voor de jongeren. ,,We zullen assisteren bij verschillende projecten en na afloop moeten de jongeren de belevenissen en ervaringen tonen in een toneelstuk, film, fotoreportage of verhaal. Uiteindelijk is het de bedoeling dat die creatieve uitingen zoveel mogelijk jeugd bereikt.’’De deelnemende jongeren moeten over een sterke motivatie beschikken.

,,Het kost ze zelf ook geld, een kwart van het bedrag wordt uit eigen zak betaald. En hoewel we natuurlijk de gevaarlijke plekken niet gaan opzoeken, blijft het een risicovolgebied. Maar ik ga ervan uit dat het vooral een zeer leerzame reis wordt, voor alle partijen.’’

0 Comments:

Post a Comment

<< Home